GM: waterstofgenerator als mobiele oplader

Ook bij General realiseert men zich dat het heel goed zou kunnen dat er eerder een tekort is aan oplaadinfra dan aan elektrische voertuigen. Om die reden komt General Motors met een waterstof-aangedreven generator die als oplader voor elektrische voertuigen kan worden gebruikt.

General Motors heeft een aparte divisie opgericht om aan waterstof-technologie te werken, Hydrotec. Samen met een ander bedrijf, Renewable Innovations, is de generator ontwikkeld die wordt voorzien van brandstofcellen van General Motors. De nieuwe vinding wordt toegepast om tankstations relatief eenvoudig te voorzien van een oplaadmogelijkheid voor elektrische auto’s, zonder meteen het elektriciteitsnetwerk te hoeven uitbreiden.

Oude generatoren vervangen

General Motors wil in de eerste plaats met deze generator oudere gas- en dieselgeneratoren vervangen.  De nieuwe generator kan tot vier voertuigen tegelijk opladen en kan honderd voertuigen opladen eer het zelf weer van waterstof moet worden voorzien.

General Motors ziet waterstof vooral als brandstof in zwaardere toepassingen, maar verwacht dat de eerstkomende jaren van transitie dit type generatoren de omslag naar elektrisch kan versnellen.

DEEL HET