Green Planet Open Huis Dagen groot succes

Ondanks het slechte weer kijkt Edward Doorten van Green Planet in Pesse terug op zeer geslaagde Open Huis Dagen. Er was veel aandacht voor de zero-emissie vrachtwagens en zijn innovatieve tankstation.

Er waren heel wat primeurs. Nieuwe snelladers en bijzondere budgetladers voor personenauto’s werden in gebruik genomen, net als een waterstof-tankstation voor vrachtwagens. Hier stonden twee waterstof-vrachtwagens tegelijk te tanken, een fuel cell vrachtwagen van Holthausen en de hTGX met een verbrandingsmotor van MAN. Op het zero-emissie transportplein kon iedereen elektrische en waterstofvrachtwagens uitproberen van DAF, Volvo, Renault, Scania en Hyundai.

Binnen gaven verschillende bedrijven presentaties over duurzaamheid. Zo vertelde Doorten zelf over de waterstofprojecten waar Green Planet bij betrokken is. Genodigden van Enexis, HAN Hogeschool, TVM Verzekeringen en VNO-NCW MKB-Noord vertelden over hun werkgebieden. Het geheel bood een bijzonder inkijkje in de verduurzaming van het transport in Noord-Nederland. Tijdens verschillende kennissessies ging men nog verder in op de verschillende onderwerpen.

Met een tankstation voor benzine, diesel, LPG en waterstof en laadpalen is Green Planet in Pesse een goede stop voor personenauto’s. Maar ondertussen is het ook een ware truckstop, waar diesel, HVO, LPG en waterstof getankt kan worden. Ook is er een laadplein voor vrachtwagens en natuurlijk het BIGtruck Café.

Binnenkort verschijnen twee speciale podcasts, die BIGtruck heeft opgenomen bij Green Planet.

DEEL HET