Groningen en Amsterdam krijgen H2 tankstations

Holthausen uit Hoogezand gaat twee nieuwe waterstoftankstations in Nederland bouwen. Voor de realisatie van deze 'Holthausen Energy Points' in Groningen en Amsterdam en de ontwikkeling van een aantal waterstofvoertuigen ontvangt het bedrijf een bijdrage van zo'n vier miljoen euro van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

De waterstof die bij de Holthausen Energy Points getankt kan worden, zal volgens betrokkenen volledig duurzaam worden geproduceerd uit zon- en windenergie. De Amsterdamse faciliteit zal zelfs nog een stapje verder gaan door off-grid haar eigen waterstofproductie voor de bevoorrading te creëren. Voor de uitvoering van het project werkt Holthausen samen met diverse kennisinstellingen, waaronder de Hanzehogeschool Groningen en de Hogeschool van Amsterdam.

Vuilniswagens

Tegelijk met dit project gaat Holthausen Clean Technology aan de slag met de ombouw van acht vuilniswagen zodat die op waterstof kunnen rijden: vier voor Groningen en vier voor Amsterdam. Daarnaast zal de ombouwafdeling van Holthausen  voor beide gemeenten vier VW Transporter-busjes op waterstof laten rijden. 

Toekomst

Om deze opdracht en verwachte toekomstige klussen aan te kunnen pakken, heeft Holthausen onlangs zijn (om)bouwcapaciteit vertienvoudigd. Zo groeit  het aantal waterstofvoertuigen dat het bedrijf jaarlijks kan ontwikkelen van 50 naar 500. 


DEEL HET

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten