Hartman Expeditie slaat zonne energie op

Hartman Expeditie in Veenoord slaat de eigen zonne energie op in een batterijcontainer. De stroom is afkomstig van 1900 zonnepanelen op de daken van het eigen distributiecentrum.

Door netcongestie bleek het niet mogelijk om de opgewekte stroom terug te leveren aan het net. De accucontainer is een prima oplossing, want door daar de stroom in op te slaan kan Hartman Expeditie dit gedurende de avond en nacht gebruiken voor de eigen koelcellen en alle intern transport voertuigen.

De aanschaf van de container werd mogelijk dankzij een bijdrage uit de subsidieregeling ‘Oplossingen netcongestie bij duurzame energieproductie’ van de Provincie Drenthe. Vertegenwoordigers van Gedeputeerde Staten, de Provincie Drenthe en de Gemeente Emmen waren aanwezig bij de in gebruikname van de container.

Door het gebruik van de batterijcontainer is Hartman Expeditie in staat om in de eigen energiebehoeften te voorzien. De opgewekte zonnestroom blijft binnen het bedrijf bewaard en gebruikt waardoor het openbare elektriciteitsnet niet verzwaard hoeft te worden. De capaciteit van de accu’s is 1,1 megawatt. Daarmee is de Hartman Transport Groep het grootste deel van het jaar zelfvoorzienend.  

Greenlabellogistics

De Hartman Groep initieerde eerder al Greenlabellogistics.com, een platform waar inzichtelijk gemaakt wordt wat de bedrijven doen aan het verlagen van de CO2 uitstoot.  

DEEL HET