Iveco: waterstof proto, samenwerking Shell

Dat Iveco geen dieseltrucks liet zien op de IAA, die vandaag de laatste dag beleeft, is een ding, maar het bedrijf zegt een circulaire economie na te streven door te streven naar Bio-LNG als voornaamste voertuigbrandstof. Op de IAA liet Iveco op de stand ook een LNG-tankstation zien van Shell alsmede een prototype van een waterstof truck.

De truckbouwer hamerde erop, dat de komst van bio-LNG aanstaande is en dat het rendabel is om bio-methaan te winnen uit landbouwafval en uit organisch afval. Iveco zegt daarbij ook de inhoud van de groene bak van miljoenen woningen in te willen zetten voor gasproductie. Volgens Iveco komt bij de verwerking van het afval tot bruikbaar gas, een calorierijke stof vrij die als mest kan worden ingezet om de bodem te verrijken.

Tankstations

Iveco zou graag zien dat er in Duitsland en centraal Europa veel meer LNG-tankstations bij komen. Om dit aan te jagen, plaatste Iveco op de eigen stand een tankstation van Shell, waarbij topman Pierre Lahutte zei dat Iveco Shell nodig heeft 'voor verdere decarbonisatie' van het wegvervoer. Iveco zegt te verwachten dat het dit jaar meer dan 3.000 Stralis trucks zal verkopen met een LNG-motor.   

Waterstof

Iveco's moederbedrijf CNH Industrial toonde op de IAA een chassis met een brandstofcel, een studie die nog niet leek op een vrachtwagen. CNH Industrial schrijft dat dit concept 'zou kunnen leiden' tot een   zero emission transport oplossing. De brandstofcel kan voldoende elektriciteit genereren om een elektromotor van 400 kW (540 pk) aan te drijven. Het waterstof wordt in een tank van carbonfiber meegevoerd. Iveco denkt dat brandstofceltechniek zeker een voorname rol in trucktechniek gaat spelen, maar niet voor het jaar 2030.

DEEL HET

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten