Kilometers reduceren met software van Ford

Nu velen van ons nog steeds vanuit huis werken is het handig als er thuis pakketjes aan de deur worden geleverd. Maar de hausse in digitale detailhandel en postdiensten heeft ook het verkeer op onze wegen en in onze steden doen toenemen, met volumes die nog meer toenemen tijdens de feestdagen, aldus Ford.

Ford en Royal Mail hebben samengewerkt om een nieuwe stadsvriendelijke manier van pakketbezorging te testen in Manchester. Het doel van de proef was te onderzoeken of verschillende soorten transport met behulp van de routeringssoftware van Ford zou kunnen helpen om grotere pakketten te voet te laten bezorgen in stedelijke gebieden.

Door gebruik te maken van Fords eigen Mode:Link software voor leveringsplanning, een wagenpark met speciaal gebouwde bestelauto’s en speciaal gebouwde pakkettrolleys, verminderde het project het aantal bezorgauto’s in het stadscentrum.

Manchester

Met de Mode:Link-software van Ford konden verschillende pakketbezorgers leveringen doen met één voertuig dat hen ondersteunde. Het identificeerde veilige, handige locaties voor de overhandiging van pakketten die vervolgens te voet werden afgeleverd bij verschillende flatgebouwen, bedrijfs- en woongebouwen in het M4-postcodegebied van Manchester.

Tijdens de proef gebruikten postbodes een smartphone-app die de locatie van de postauto doorgaf en die de beste routes liet zien om de pakketten te bezorgen. Het proces resulteerde volgens Ford en het Britse Royal Mail  in snelle en efficiënte leveringen. Gelijktijdig bleef de menselijke interactie op het moment van levering behouden, om het vertrouwen aan de deur te garanderen.

Het gebruik van bestelauto’s voor de betrokken bezorgroutes daalde volgens Ford met 50 procent, terwijl het dagelijkse voertuigkilometrage met 33 procent daalde, van 24 km tot 16 km per postauto per dag. Dit resulteerde in een verlaging van 1,3 kg CO2-uitstoot per auto. Dit laat zien hoe belangrijk de juiste data zijn en welke invloed die hebben op de dagelijkse operationele gang van zaken.

DEEL HET

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten