Komende nieuwe Sprinter continu online

Onlangs organiseerde Mercedes voor de tweede keer een workshop waarbij de bestelauto wederom niet getoond werd, maar wel tal van zaken die met expressvervoer samenhangen en die deze discipline efficiënter moet maken.

Mercedes bleek zich bewust van de druk waaronder met name het segment express- en koeriersvervoer zich bevindt. Daarbij valt volgens Mercedes op, dat de efficiency omhoog moet. Niet alleen om redenen van grote vraag uit de markt, maar ook om redenen van milieubescherming. Het is daarom cruciaal dat de volgende bestelautogeneratie meer kan dan alleen van A naar B rijden. De nieuwe Sprinter moet dus kunnen 'connecten' met plansystemen en moet telkens de optimale route uitrekenen. Volgens Mercedes heeft UPS uitgevonden dat wanneer op de 55.000 dagelijkse bezorgroutes van het bedrijf 1 mijl bezuinigd kan worden, dit een kostenbesparing oplevert van 50 miljoen dollar.

Om die reden wil Mercedes met zijn Sprinter klanten bekijken hoe voorkomen kan worden dat er leeg gereden wordt en hoe er zoveel mogelijk op de terugweg naar het depot weer meegenomen kan worden. Mercedes ziet de nieuwe Sprinter om die reden als onderdeel van een logistiek systeem van de klant.

De nieuwe Sprinter komt er met veel keuze uit de inrichting van het dashboard, waar relevante info beschikbaar moet zijn voor de bestuurder. Ook zijn er tal van poorten aangebracht om mobiele apparaten van de chauffeur te kunnen opladen.

Mercedes komt in 2019 met de eSprinter, die dezelfde aandrijflijn krijgt als de eVito, die volgend jaar al op de markt komt. De nieuwe Sprinter wordt in februari aanstaande geïntroduceerd.  

DEEL HET