Koude voeten voor Streetscooter chauffeurs

Elektrische trucks en bestelauto's spelen een steeds grotere rol in de media. Maar zoals zo vaak, is de praktijk toch wat weerbarstiger. In Duitsland zijn inmiddels zo'n 5.000 Streetscooters onderweg op de Duitse wegen, in DHL kleuren. De door dit bedrijf zelf ontwikkelde en gebouwde elektrisch aangedreven Streetscooter kan zijn chauffeurs echter weinig bekoren, nu het winter is geworden.

Volgens Duitse media klagen de chauffeurs over een te kleine actieradius, die kleiner is dan Streetscooter opgeeft. Erger nog is dat de verwarming tekort schiet, waardoor de koeriers dik ingepakt achter het stuur moeten zitten.

Theoretisch zou elke StreetScooter een bereik van 120 km hebben. Dit zou betekenen dat reizen van minimaal 100 kilometer haalbaar zouden moeten zijn. Echter de meeste Streetscooters moeten na 75 kilometer alweer aan de laadpaal, blijkt uit de praktijk. Dientengevolge moeten auto's veel vaker terug naar de basis rijden, wat het werk uiteraard bemoeilijkt. Daarnaast waren er ook enkele kritieke gevallen waarbij de StreetScooter met een lege accu stilviel.

Chauffeurs klagen verder dat de verwarming tekort schiet en dat deze uit moet blijven, wanneer blijkt dat de actieradius tekort schiet. Kou in de cabine is het gevolg en ook de ontwaseming van de ruiten wordt een probleem. De fabrikant aansprakelijk stellen kan DHL niet, want dat is ze zelf. 

DEEL HET