Krone test New Cool trailer bij Nagel Group

Trailerfabrikant Krone test de techniek van Twan Heetkamps’ New Cool trailer bij een van hun klanten, Nagel Group. Partijen hebben ook de beschikking over een elektrische trekker. De combinatie heeft een GVW van 40 ton.

Nagel Group werkt weer samen met een van zij klanten innocent drinks. Zij laten de combinatie dagelijks meerdere keren een afstand van zestig kilometer afleggen. Gedurende de dag moet de koelmotor aan de trailer daarvoor twee uur werken. Kenmerken van de New Cool trailer van Twan Heetkamp zijn een e-as van Valx, en een elektrische koelmachine, die door de e-as van energie wordt voorzien. Het merendeel van de elektrische energie betrekt het systeem wanneer de combinatie remt. Het accupakket van de trailer is centraal onder het chassis gebouwd.

Futuricum

Uit Zwitserland betrokken de Duitsers een trekker op basis van een Volvo FM die beschikt over vier elektromotoren, goed voor een systeemvermogen van 680 pk. En een actieradius van 380 kilometer. Het batterijpakket is goed voor 170 kWh en kan met een snellader in twee uur tijd grotendeels worden opgeladen. De proef met deze combinatie gaat drie maanden duren.

Desgevraagd laat Krone weten dat het zeker overweegt om een e-as versie van de eigen traileras te ontwikkelen. Dat de trend in koeltrailerland zero emission is en een stand alone energievoorziening, is Krone allerminst ontgaan.

DEEL HET