Laadplein voor trucks op Truckstop 8 Eindhoven

Shell heeft bij Truckstop 8 in Eindhoven een laadplein voor trucks geopend. Het station heeft vier 300 kW snelladers voor elektrische trucks. 

Eindhoven Acht is voor chauffeurs tevens de plek voor een korte of langere rijpauze, een warme of koude snack, een drankje, en de mogelijkheid om even bij te praten met collega's, "de baas" of het thuisfront. Na het bijtanken, opladen én eventueel de Truckwash kunnen de wagen en de chauffeur weer fris de weg op.

Groter Europees netwerk

“Onze eerste energiehub in Nederland voor het vrachtverkeer is bedoeld om een duidelijk signaal af te geven dat wij hier toekomst in zien,” zegt Aleid van der Wiel, hoofd Energieproducten bij Shell Mobility. “De trucklocatie Eindhoven Acht is de eerste in een groter netwerk van Shell hybride stations langs de grote vrachtroutes voor het wegverkeer in Europa. Een hub waar we niet alleen traditionele brandstoffen aanbieden, maar ook de koolstofarme brandstoffen. En natuurlijk elektrisch laden, wat nu echt een trend wordt voor het zware wegvervoer.”

Hernieuwbare diesel, bio-LNG en elektrisch rijden

Transporteurs die willen verduurzamen, kunnen dat nu al door hernieuwbare diesel direct te gebruiken in hun dieselmotoren. Bio-LNG is een andere mogelijkheid. Het past in bestaande LNG-motoren, en vrachtwagens op (bio-)LNG mogen langer de binnensteden in om winkels te bevoorraden omdat ze schoner en stiller zijn dan conventionele dieseltrucks. Zowel Shell Renewable Diesel als Shell BioLNG verminderen de CO2-uitstoot, in het verbruik en/of in de productie.

Recente technologische vooruitgang heeft elektrisch rijden ook voor het zware wegtransport aantrekkelijk gemaakt. De grote vrachtwagenfabrikanten komen allemaal met nieuwe modellen op de markt. Vanaf Eindhoven liggen Rotterdam, Amsterdam, Antwerpen en het hele Ruhrgebied gemakkelijk binnen bereik van de e-trucker.

Strategisch gelegen

Shells Aleid van der Wiel: “We helpen bedrijven ook graag met elektrisch laden op hun eigen terrein, maar daar heeft niet iedere ondernemer de fysieke- en of investeringsruimte voor. Bovendien past het vaak niet in het stroomcontract, of gooit een overvol elektriciteitsnet roet in het eten. Voor die ondernemers – en voor vrachtwagens die onderweg moeten bijladen of opladen – is de strategisch gelegen energy hub Eindhoven Acht ideaal.”

 

 

DEEL HET