Leap 24 opent snellaadstation in Almere

Start-up Leap 24 heeft zijn eerste snellaadstation in Nederland in gebruik genomen. Het nieuwe station ligt op het bedrijventerrein Almere Gooisekant. Wethouder Jan Hoek van gemeente Almere en Leap24-oprichter Pelle Schlichting verzorgen de opening. De nieuwe snellaadpunten zijn volgens het bedrijf ruim ingericht, waardoor ze geschikt zijn voor het opladen van elektrische bestel- en vrachtwagens.  

Het snellaadstation van Leap24 in Almere telt vier snelladers. Hiermee kunnen elektrische auto’s tot 120 kW per uur opladen. Dat is volgens het bedrijf bijna 10 keer sneller dan bij een openbare laadpaal aan de straat.  Met het oog op bestel- en vrachtwagens zijn de laadplekken extra ruim, zegt Leap24. “Een voertuig van 11 meter lang en 3 meter breed kan makkelijk in één van de vier parkeervakken terecht. Dit laadstation is openbaar toegankelijk en ook personenvoertuigen kunnen in Gooisekant snel opgeladen worden.” 

Uitbreiding laadpunten

Naast het snellaadstation in Almere wordt er in Geleen en Rotterdam gebouwd aan stations van Leap24. Het aantal laadpunten voor grote en kleine voertuigen wordt komende jaren flink uitgebreid. In 2026 wil het bedrijf zo’n tweehonderd locaties in Nederland hebben, schrijft het bedrijf. 

DEEL HET