MAN bepleit standaardisatie elektrisch opladen

MAN sluit zich aan bij het Charging Interface Initiative, een organisatie die het CCS-laden van elektrische voertuigen stimuleert. Standarisatie is volgens MAN dé manier om klanten meer flexibiliteit en veiligheid te kunnen bieden bij de inzet van elektrische voertuigen.

Standaardisatie is noodzakelijk voor de doorbraak van volledig elektrische commerciële voertuigen, omdat het zorgt voor flexibiliteit, interoperabiliteit en veiligheid. MAN Truck & Bus pleit voor de harmonisering van interfaces en oplaadtechnologie en is daarom actief betrokken bij het Charging Interface Initiative (CharIN).

CharIN is een samenwerkingsverband tussen meer dan zestig bedrijven uit de automobielbranche. Het promoot de ontwikkeling en uitbreiding van het Combined Charging System (CCS) als de standaard voor het opladen van elektrische voertuigen. Daarbij werkt CharIN aan een keurmerk voor fabrikanten die het CCS in hun producten installeren.

“MAN Truck & Bus gaat zich vooral bezighouden met de ontwikkeling van een intelligent communicatiesysteem dat CVL (centrale verkeersleiding) van de vervoerder of logistieke centra op de hoogte houdt van onder meer laadniveaus”, aldus Dr. Götz von Esebeck, directeur eMobility bij MAN Truck & Bus. “Zo’n systeem is ontzettend belangrijk voor het vlootmanagement van onze klanten. Daarom zijn we blij dat we actief kunnen deelnemen aan een initiatief als CharIN.”

MAN Trucks is actief op het gebied van de ontwikkeling van zowel elektrisch aangedreven trucks, bussen als bestelwagens. 
 

DEEL HET