Maxus eDelivery3 ook als chassis cabine

De Maxus eDelivery3 is er voortaan ook als chassis cabine. Hiermee is deze elektrische bestelwagen geschikt voor een groot aantal speciale opbouwen.

Met de eDeliver-serie introduceerde Maxus recent een gamma van drie ruime en praktische bestelbussen in de klasse van de compacte, middelgrote en grote bestellers. De kleinste van dit drietal, de Maxus eDeliver3, is er nu ook als Chassis Cabine, geschikt voor tal van veelzijdige op- en ombouwmogelijkheden.   

De Maxus eDeliver3 is weliswaar de meest compacte bestelwagen binnen het Maxus-gamma, maar tegelijkertijd met de grootste laadruimte in zijn klasse. Zo meet zijn laadvolume maximaal 6,3 m3, een inhoud die de eDeliver3 combineert met een bruto laadvermogen tot liefst 930 kg. Tot dusver was de compacte eDELIVER3 leverbaar met een keuze twee wielbases (2.910 en 3.285 mm) en twee laadvolumes (4,8 en 6,3 m3) en vanaf heden ook als veelzijdige Chassis Cabine.  

Veelzijdig in opbouw, ombouw en inzet

Op basis van de uitvoering met lange wielbasis introduceert Maxus nu ook een Chassis Cabine-variant voor uiteenlopende opbouwmogelijkheden met een bruto laadvermogen tot 1.120 kg. Daarmee biedt Maxus een volwaardig, veelzijdig en voordelig transportalternatief voor in de stad ten opzichte van de bekende micro-mobility-opties, op basis van het rijbewijs B. Waarmee ook deze eDeliver3 zeer wendbaar door de stad manoeuvreert. Daarbij onderstreept de Chassis Cabine zijn veelzijdigheid nog eens extra dankzij een trekgewicht tot 650 kg voor een aanhanger, wat de eDeliver3 Chassis Cabine tot een compacte krachtpatser maakt.

Qua opbouw, ombouw en inzet zijn de mogelijkheden voor de eDeliver3 Chassis Cabine nagenoeg onbeperkt. Voorbeelden zijn veelgebruikte toepassingen als kipper of een variant met een ruime transportbox, maar dankzij maatwerk van de aangesloten ombouwpartners is er een eDeliver3 voor elke wens. 

Bruikbare EV-prestaties

Net als de gesloten-bestelversies vertrouwt de eDeliver3 Chassis Cabine op een volledig elektrische aandrijflijn, met een 90 kW (122 pk) en 255 Nm sterke elektromotor en een 50 kWh accupakket dat zowel via een wandbox of een snellader is te laden. Afhankelijk van de opbouwtoepassing heeft de eDeliver3 Chassis Cabine een elektrische actieradius van zo’n 329 kilometer** in de WLTP-stadscyclus, meer dan voldoende voor een lange werkdag binnen, maar ook buiten de stad.

DEEL HET