Mercedes eVito nu daadwerkelijk te koop

Bij Mercedes kan deze zomer de volledig elektrische eVito bestelauto worden besteld. Klanten kunnen komend najaar hun nieuwe eVito tegemoet zien. Het betreft een versie met een nog wat bescheiden actieradius van  zo'n 150 kilometer.

Met de eVito breidt Mercedes-Benz Vans zijn bestelwagenaanbod uit met een volledig elektrische bestelwagen. Het nieuwe model is uitgerust met een 41,4 kWh sterk accupakket, waarmee hij een actieradius heeft van 149-160 km volgens de NEDC-testmethodiek. Het accupakket bevindt zich onder de laadvloer en gaat volgens Mercedes niet ten koste van de laadruimte. De eVito is in zes uur weer opgeladen. De eVito Launch Edition is uitgerust met onder andere airco, navigatie, achteruitrijcamera, comfortbestuurdersstoel en 8m laadkabel. Tevens is 4 jaar onderhoud gratis, maar dit is nu precies wat de eVito hoogstwaarschijnlijk nauwelijks nodig heeft.

Beperkte actieradius

Door gebruik te maken van een van de drie rijprogramma’s en vier recuperatieniveaus (energieterugwinningsniveaus) is het mogelijk het stroomverbruik te verminderen en daarmee de actieradius verder te verbeteren. Hiermee is de eVito af te stemmen op ieders rijstijl en kan remenergie worden teruggewonnen. Verder kan energie worden bespaard door de eVito voor vertrek alvast op temperatuur te brengen terwijl hij nog aan de lader is aangesloten. Dan nog komt de eVito gemiddeld niet verder dan 150 kilometer voordat er weer opgeladen moet worden. Voor wie uitsluitend in de stad rijdt, is dat wellicht voldoende, maar het moge duidelijk zijn dat de inzet van deze eVito beperkt is.

De elektrische aandrijflijn van de eVito heeft een vermogen van 84 kW en 300 Nm koppel. Zowel de actieradius als laadcapaciteit komt tegemoet aan de wensen voor professioneel gebruik. De nieuwe elektrische bestelwagen komt beschikbaar in twee lengtes. Met een basislengte van 5.140 mm heeft hij een maximale laadvermogen van 1.073 kg. De extra lange versie beschikt over een lengte van 5.370 mm en heeft 1.048 kg aan laadcapaciteit. De laadruimte loopt uiteen van 6,0 tot 6,6 m3. 

DEEL HET