Mercedes eVito verkoop gestart

Daimler, de moeder van onder meer Mercedes-Benz, kondigt aan dat binnen afzienbare tijd alle Mercedes bestelwagens ook als elektrisch voertuig leverbaar worden. Volgend jaar al wordt de eVito leverbaar. In 2019 komen de andere bestelwagens met elektrotractie op de markt.

Mercedes-Benz Vans zet hiermee stevig in op elektro- mobiliteit en reageert op vraag uit de markt. Met name grote distributiebedrijven zoals Deutsche Post dochter DHL geven aan dat ze elektrisch de binnenstad in willen. De nieuwe eVito is de eerste volledig elektrische bestelwagen die Mercedes gaat bouwen. De eVito is daarmee een voorbode van een hele generatie elektrische voertuigen. Volgens Daimler zullen binnen afzienbare tijd alle bestelwagens van het merk leverbaar worden met een elektromotor. Wij gaan er van uit dat dit dan betrekking heeft op de Citan, de Vito en de volgend jaar te introduceren nieuwe Sprinter modellen. 

De eVito heeft een range van rond de 150 kilometer en een topsnelheid van 120 km/h. Het laadvermogen bedraagt een ton bij een laadvolume van 6,6 kubieke meter. De 150 kilometer actieradius wordt gehaald met een accupakket van 41,4 kWh. De oplaadtijd bedraagt zes uur. De elektromotor heeft een vermogen van 84 kW en levert 300 Nm aan koppel. De eVito wordt leverbaar met twee wielbases en heeft een maximaal GVW van 3200 kg. 

De nieuwe eVito wordt leverbaar vanaf 39.990 euro exclusief BTW. De verkoop van deze duurzame bestelwagen begint vandaag, 20-11-2017. De eerste 1000 orders worden beloond met een gratis service pakket inclusief een zogenaamde 'Wallbox' voor het opladen. 

 

DEEL HET