Mercedes test eActros trekker met 500 km bereik

Mercedes schakelt op met elektrische trucks. Zo wil het merk in het najaar van 2023 een elektrische trekker tonen met een bereik van 500 kilometer.

Voor het lange afstandsvervoer moet de eActros LongHaul met een actieradius van circa 500 kilometer op één acculading in 2024 klaar zijn voor serieproductie. De eerste prototypen van de 40-tons truck worden al getest en dit jaar willen de ontwikkelaars van Mercedes-Benz Trucks de eTruck op de openbare weg testen. De eActros LongHaul maakt hoogvermogen opladen mogelijk, het zogeheten Megawatt Charging. Daarnaast bereidt Mercedes-Benz Trucks aanvullende varianten van de eActros voor, concreet de eActros 300 en eActros 400, en zal de eEconic al in juli in de fabriek in Wörth van de band rollen als het tweede volledig elektrische serievoertuig voor gemeentelijke transporttaken. Het doel van Mercedes-Benz Trucks is om het aandeel van lokaal CO2-neutrale nieuwe voertuigen in Europa tegen 2030 te verhogen tot meer dan 50 procent.

Om truckklanten uit heel Europa nader kennis te laten maken met eMobility, organiseert de fabrikant vanaf begin juni een evenement van meerdere weken op de locatie Wörth. De experts van Mercedes informeren in totaal zo’n duizend deelnemers over de centrale aspecten van eMobility, van de infrastructuur en services tot de elektrische modellen. Bovendien hebben klanten de mogelijkheid om met de eActros 300 op veeleisende routes en met een realistisch laadvermogen te rijden.

Meer hierover in het komende BIGtruck Online Magazine.

DEEL HET