Nederlands Altran ontwikkelingspartner voor MAN e-Truck

Op de IAA 2018 in Hannover toonde MAN Truck & Bus een volledig elektrische MAN eTruck. Het Nederlandse Altran e-mobility uit Helmond was nauw betrokken bij de realisering van deze MAN. Medio september zijn er in Oostenrijk al negen elektrische MAN TGM modellen geleverd aan diverse lid bedrijven van de Oostenrijkse Council for Sustainable Logistics voor praktische testen in echte distributielogistiek.

In het ontwikkeltraject van de e-Truck trad Altran op als development partner op het gebied van elektrificatie. Altran verzorgde de totaaloplossing van zowel de conceptuele fase (functionele naar passieve veiligheid) als de implementatiefase (selectie en sourcing van componenten, softwareontwikkeling voor aandrijfeenheden voor de aandrijflijn, installatie van componenten, fysieke test en homologatie).

"De gehele ontwikkelingsverantwoordelijkheid van Altran betrof de integratie van de complete elektrische aandrijflijn", zegt Helen Cherré, Altran Group VP Global Programs.

"We zijn trots dat we ontwikkelingspartner zijn van deze baanbrekende truck en we willen MAN feliciteren met het op de weg brengen van duurzame mobiliteit. Bij dit ontwikkelingsproject waren wereldwijd de beste Altran experts betrokken waaronder veel e-mobility- en protobouwspecialisten van Altran Engineering, gevestigd op de Automotive Campus in Helmond. Gezamenlijk is er een buitengewoon resultaat geleverd", zegt Lars Seegers, CEO Altran Nederland.

 

DEEL HET