Neste introduceert HVO in Nederland

De Finse brandstoffenleverancier Neste lanceert onder de naam ‘Neste MY Renewable Diesel’ een HVO brandstof voor de Nederlandse markt via zijn distributiepartners Future Fuels Wholesale B.V., EG Retail (Netherlands) B.V onderdeel van EG Group, Calpam SMD Olie B.V. en Tamoil Nederland B.V. Neste MY Renewable Diesel is geproduceerd op basis van 100% hernieuwbare grondstoffen. De brandstof zal eind 2019 verkrijgbaar zijn op meer dan 60 locaties in ins land.

“De klimaatcrisis is een van de grootste uitdagingen van onze tijd. Door Neste MY Renewable Diesel te gebruiken, kunnen onze klanten tot wel 90% minder broeikasgassen uitstoten dan bij het gebruik van fossiele diesel. Met veel enthousiasme, lanceren we deze brandstof nu ook in Nederland. Het is een duurzaam alternatief voor fossiele diesel en vereist geen aanpassingen aan bestaande motoren en voertuigen”, legt Carl Nyberg, van Neste uit.

Neste MY Renewable Diesel is niet alleen in Nederland, maar ook voor klanten in Californië en Oregon in de Verenigde Staten en in Finland, Zweden, Letland en Litouwen verkrijgbaar.

Nederland

Neste is sinds 2011, het jaar waarin haar raffinaderij voor hernieuwbare producten in gebruik werd genomen, actief in Nederland. De raffinaderij in Rotterdam behoort, samen met de raffinaderij in Singapore, volgens Neste tot de grootste en meest geavanceerde hernieuwbare-dieselraffinaderijen ter wereld. De totale productiecapaciteit van Neste voor hernieuwbare diesel en andere hernieuwbare producten bedraagt bijna 3 miljoen ton per jaar en zal in 2022 zijn gestegen naar bijna 4,5 miljoen ton per jaar. Het bedrijf komt ook met een hernieuwbare vliegtuigbrandstof.

DEEL HET