Nieuwe Caddy op aardgas zuiniger

Met de nieuwe Volkswagen Caddy en Caddy Combi EcoFuel kan volgens Volkswagen nog zuiniger gereden worden op aardgas. Bovendien geven deze Caddy modellen mogelijkheden voor MIA subsidie.

De nieuwe Caddy en Caddy Combi zijn leverbaar in een EcoFuel uitvoering die geschikt is voor CNG, oftwel aardgas of groengas. Daarnaast zijn deze voertuigen ook geschikt voor benzine waardoor de actieradius en inzetbaarheid veel groter is. Vergeleken met hun voorgangers zijn de nieuwe EcoFuel modellen maar liefst 28 procent zuiniger volgens opgave door Volkswagen. Daarnaast zijn de motoren 25 procent krachtiger geworden.

Door de lage prijs van aardgas aan de pomp en door de verschillende regionale en landelijke subsidieregelingen zoals de MIA is een nieuwe Caddy EcoFuel al snel een zinvolle investering. Van deze voertuigen profiteert niet alleen het milieu, maar ook de portemonaie van de eigenaar.

De nieuwe 1,4 liter TGI krachtbron levert 110 pk en dat is aanzienlijk meer dan zijn 2.0 liter grote voorganger. Dankzij een zes-versnellingsbak en een start/stop systeem inclusief terugwinning van remenergie liepen verbruik en CO2 uitstoot belangrijk terug. De CO2 uitstoot bedraagt nu 112 g/km en dat is aanzienlijk lager dan dat van zijn voorganger.

Dankzij het dual-fuel systeem is de actieradius van de EcoFuel modellen belangrijk groter dan die van mono-fuel aardgas voertuigen. Er zijn maar liefst vier gastanks aangebracht onder de auto met een totale capaciteit van 26 kilo aardgas. Door het lagere verbruik steeg de actieradius van 440 naar 610 kilometer op gas. In de grotere Maxi-uitvoeringen bedraagt de tankinhoud 37 kilo waardoor de actieradius nu 760 km bedraagt. Daarnaast is er in alle gevallen een 13 liter benzinetank aanwezig.

 

DEEL HET