Nieuwe motor en slimme schuifdeur voor Mercedes Sprinter

Mercedes komt met een aantal wijzigingen van de Sprinter bestelauto. Het gaat om een nieuwe motor, een nieuwe transmissie en nieuwe vierwielaandrijving.

Meest in het oog springend is de komt van een twee liter dieselmotor, die de huidige als betrouwbaar bekend staande 2,2 liter diesel vervangt. De viercilinder kan binnenkort in vier vermogensniveaus worden besteld, met de comfortabele automatische transmissie 9G-TRONIC als aanvulling op de handgeschakelde zesversnellingsbak. De derde nieuwe technische feature is de nieuwe vierwielaandrijving met Torque-on-demand systeem in de Sprinter 4×4. Dit systeem gaat het huidige inschakelbare systeem vervangen. Naast deze verbeteringen in het rijcomfort is er vanaf deze maand ook sprake van een sprong voorwaarts op het gebied van ergonomie en veiligheid – dankzij de ‘Speed Delivery Door’.

Euro 6-E

De OM 654-motor is geclassificeerd volgens de emissienorm Euro VI-E en Euro 6d en kan binnenkort, afhankelijk van de gekozen aandrijf- en opbouwvariant, in maximaal vier vermogensniveaus worden besteld: met 84 kW/114 pk, 110 kW/150 pk, 125 kW/170 pk en 140 kW/190 pk.

De viercilinder uit het personenwagenaanbod Mercedes beschikt volgens het merk over een nog beter geluids- en trillingscomfort dan de vorige motor. Als verdere overdracht van het huidige personenwagenprogramma combineert Mercedes-Benz de ultramoderne 2,0-liter dieselmotor in de Sprinter met de comfortabele, automatische transmissie 9G-TRONIC. De ultramoderne krachtoverbrenging vervangt de 7G-TRONIC PLUS die tot nu toe werd gebruikt. 

Sprinter 4x4

Net als voorheen kan de Sprinter niet alleen worden besteld met voor- en achterwielaandrijving in de gesloten en open modeluitvoeringen; hij is er ook met vierwielaandrijving. Er wordt een volledig nieuw systeem toegepast, dat eveneens gedeeltelijk is afgeleid van het huidige modulaire systeem van Mercedes-Benz Cars. In tegenstelling tot het inschakelbare systeem dat tot op heden werd gebruikt, dat in 4x4-modus 35 procent van het koppel naar de vooras en 65 procent naar de achteras stuurde, kan dit systeem het motorkoppel volledig variabel, afhankelijk van de situatie en zonder enige input van de bestuurder, over de voor- en achteras verdelen (Torque-on-demand). De volledig variabele koppelverdeling wordt gewaarborgd door een elektronisch geregelde meervoudige koppeling die in de tussenbak is geïntegreerd. 

Speed Delivery Door 

Voor koeriersbedrijven komt er een zogeheten Speed Delivery Door beschikbaar, Het filmpje laat mooi zien hoe het werkt. Het is duidelijk geïnspireerd door de werkwijze van UPS, waarbij de chauffeur vanuit de cabine in de laadruimte stapt en dan uitstapt waarna de deurtjes vanzelf sluiten.

DEEL HET

Gerelateerde video's

  • Video bij: Nieuwe motor en slimme schuifdeur voor Mercedes Sprinter

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten