Nikola komt met introductiedata

Nu de eerste elektrische Nikola Tre op basis van de Iveco-S-Way eerste proefrondjes draait op een circuit in de VS, nog zonder trailer, ontvouwt de fabrikant een tijdpad van introductie van zijn lang verwachte zero-emissie trucks. Alles uiteraard onder het voorbehoud van de ontwikkeling van de corona-pandemie.

De Nikola Tre die nu eerste proefrondjes rijdt, heeft een bereik van 300 mijl/480 kilometer. Deze truck is vanuit Amerikaans perspectief bedoeld voor kortere afstanden. Hiervan komt ook een versie met een brandstofcel, dus elektriciteit betrekken via waterstof. Die heeft een bereik van 500 mijl/800km en kan sneller tanken dan de batterij-elektrische versie kan opladen. Van deze waterstoftruck komt volgende maand al een prototype gereed in de Iveco-fabriek in Ulm, waarvan marktintroductie is voorzien in het tweede kwartaal van 2023.  Tot slot komt er en Nikola Two, gebaseerd op een eerder eigen ontwikkeld prototype, met een nieuw, eigen chassis van Nikola bedoeld voor inzet in Noord-Amerika, die een bereik heeft van 900 mijl/1440 km.

Tot slot valt aan het bericht van Nikola op dat er een ellenlange disclaimer bij zit, waarmee het bedrijf zich indekt wanneer het de nu gecommuniceerde introductiedata niet mocht halen.

DEEL HET