Nikola legt verkoop stil na brand in EV trucks

Het Amerikaanse Nikola, voormalig partner van Iveco, legt de verkoop van elektrische trucks stil na een brand die ontstond door een lekkage van koelvloeistof in het accupakket van een Nikola Tre truck.

De brand woedde in een rij vrachtwagens bij de Nikola fabriek. Aanvankelijk verklaarde de truckbouwer dat er spake was van brandstichting maar nu blijkt uit onderzoek dat de brand ontstond in de accu van één van de trucks. Het bedrijf roept nu 209 geproduceerde elektrische Tre trucks terug en heeft de verkoop stil gelegd. 

Volgens een statement van de truckbouwer ontstond de brand in twee accupakketten van de tot nu toe 3100 afgeleverde trucks. Of de problemen ook voor kunnen komen in de elektrische Iveco trucks die gebruik maken van de zelfde technologie is onbekend.

Ook problemen bij Volvo in de USA

Ook bij Volvo Trucks is een terugroep actie in de USA vanwege een brand in een accu van een elektrische truck. Het gaat daarbij om trucks met een accupakket dat geleverd is door Akasol AG. Naar verluid gebruikt Volvo Trucks in Europa accu's van een andere producent waarbij de problemen zich niet voor doen.

DEEL HET