Nikola twijfelt aan eigen toekomst

Nikola Corporation twijfelt over de eigen toekomst. Het bedrijf heeft haar zorgen uitgesproken of het over een jaar nog bestaat. Aanleiding voor de zorgen is het enorme verlies dat het bedrijf leed. Over 2021 boekte Nikola een verlies van omgerekend circa 653 miljoen euro, over 2022 was dat ruim 742 miljoen euro.

Sinds de oprichting liep er al twee miljard Dollar in het putje bij Nikola en er zijn nog maar amper trucks afgeleverd. Nikola heeft externe financiering nodig om in leven te blijven. “Indien wij niet in staat zijn voldoende kapitaal aan te trekken wanneer dat nodig is, zullen onze activiteiten, financiële toestand en bedrijfsresultaten materieel en nadelig worden beïnvloed en zullen wij onze activiteiten en geplande bedrijfsactiviteiten aanzienlijk moeten wijzigen of beëindigen”, aldus de fabrikant. 

Het is onzeker of de honderden BEV en Fuel Cell Electric trucks die gepland staan genoeg zijn om te overleven. Het succes van Nikola hangt samen met het succes bij de introductie van elektrische- en waterstof trucks maar het merk ziet er zelf op dit moment al niet veel heil meer in. 

DEEL HET