Nissan Townstar Electric in Nederland

Nissan presenteert de Townstar electric Van nu ook in Nederland. De Townstar EV is een compacte bestelwagen met een actieradius van 300 kilometer.

Nissan bouwt met de Townstar EV voort op het succes van de eveneens volledig elektrische Nissan e-NV200. De Townstar EV maakt gebruik van Nissans expertise op het gebied van elektrisch aangedreven lichte bedrijfsauto’s. 

Intelligent energiemanagement

De Nissan TOWNSTAR EV is voorzien van een geheel elektrische aandrijflijn die is uitgerust met een intelligent energiemanagementsysteem en temperatuurregeling voor de batterij. Dankzij het aerodynamische design en de efficiëntie die dat met zich meebrengt, biedt de TOWNSTAR EV een actieradius tot wel 300 kilometer (WLTP-cyclus). Met zijn 45 kWh batterij heeft de TOWNSTAR EV een vermogen van 90 kW en een koppel van 245 Nm. Opladen is mogelijk aan de hand van wisselstroom (AC, 11 en 22 kW) en CCS-snelladen met gelijkstroom (DC). Dit laatste zorgt ervoor dat de batterij in slechts 37 minuten van 15 tot 80 procent kan worden opgeladen.

Twee lengte varianten

De bestelauto is leverbaar met meer dan twintig technologische voorzieningen, zoals uitgebreide connectiviteit en een 10-inch digitaal dashboard. Daarmee is de Townstar EV de meest geavanceerde bestelauto in Nissans gamma van lichte bedrijfsauto’s.

8 jaar garantie op de accu

De Townstar is leverbaar in twee lengtes met laadvermogens tussen de 612 en 788 kilo. Het maximale trekgewicht is 1500 kilo. De laadruimte heeft een inhoud van 3,3 (L1) of 4,3 m3 (L2) – groot genoeg voor twee europallets. Nissan geeft 5 jaar of 160.000 kilometer garantie op de Townstar EV. Daarnaast is er een garantie van 8 jaar op de batterijstatus tot 70% van een nieuwe.

 

 

DEEL HET