Nog weinig transport op Duits treffen 'Alternative Antriebsformen'

Zaterdag 23 april werd het tiende jaarlijkse 'Fahrzeugtreffen Alternative Antriebsformen' georganiseerd in Sinsheim, Duitsland. Er waren veel personenauto's maar nog maar heel weinig transportmiddelen voor het wegtransport.

Het evenement vond plaats bij het beroemde Technik Museum te Sinsheim. Eigenlijk is het evenement voor alle voertuigen die voor de verandering eens niet (alleen) door diesel, benzine of gas aangedreven worden. Vorige jaren kwamen daar nog wel bizarre creaties op af en zette het museum er zelf enkele antieke stoomwagens en vooroorlogse elektrische voertuigen bij. Dat viel de editie van 2016 helaas wat tegen, waarschijnlijk door de ook in Duitsland zeer matige weersomstandigheden. Dit keer was het voornamelijk Toyota Prius wat de klok sloeg, aangevuld met de voor de hand liggende Opel Ampera's en Tesla's. Er waren helaas slechts drie bedrijfswagens aanwezig. 

De Colenta Transporter is gebaseerd op een CMC (China Motor Corporation), wat op haar beurt weer een licentiebouw is van de Mitsubishi Minicab, een model wat bij ons nooit geleverd is. Het doet nog het meest denken aan de Suzuki Carry, die bij ons wel leverbaar was. Het Duitse Colenta heeft begin jaren '90 enkele honderden CMC's omgebouwd naar volledig elektrische aandrijving. Enkele die-hard liefhebbers rijden er nog steeds mee, ondanks dat er amper aan reserve-onderdelen te komen is. 
 
Als elektricien in een elektrische bestelwagen rijden, dan ben je wel heel erg toegewijd aan je vak. Olaf Boos, de man achter obtec, koos voor een Mia U. Dit type bestelwagen werd in juni 2011 aan het publiek voorgesteld. In 2012 werden de eerste exemplaren geleverd en in december 2013 ging de stekker bij het Franse bedrijf er al weer uit, als gevolg van financiële problemen. Op dat moment waren er 123 bestelwagens afgeleverd, aangevuld met 660 personenwagens. 
 
Hij lijkt zo weggereden uit een science-fiction film uit de jaren tachtig, deze elektrische Mitsubishi L100. Met wat andere deelnemers stond hij te dringen om een plekje bij de laadpaal. 
 
De interessantste personenwagens die op het evenement aanwezig waren vind je hier!

 

DEEL HET