Opel komt met elektrisch aangedreven Vivaro

De nieuwe Vivaro-e is de eerste volledig elektrische bedrijfswagen van Opel. Hiermee speelt Opel in op de trend van emissievrije levering in binnensteden. De Vivaro-e is vooral bedoeld voor zogeheten ‘last mile delivery’. Opel levert de Vivaro-e in drie lengte- en diverse carrosserievarianten. Volgens Opel doet de batterij-elektrische Vivaro-e wat praktisch gebruiksgemak betreft niet onder voor een reguliere Vivaro met dieselmotor. Beide versies rollen van dezelfde productielijn uit de dezelfde fabriek. De orderboeken van de Opel Vivaro-e openen in juni en de levering start rond het einde van de zomer. De vanafprijs wordt binnenkort bekendgemaakt.

“Als eerste elektrisch aangedreven, lichte bedrijfswagen, met een actieradius tot wel 330 kilometer volgens de WLTP-testcyclus, zet de nieuwe Opel Vivaro-e de standaard op het gebied van gebruiksgemak, betrouwbaarheid en professionaliteit”, aldus Michael Lohscheller, de topman van Opel.

Uniek in segment

De nieuwe Vivaro-e is vrijwel net zo veelzijdig als elke andere Vivaro, zegt Opel. Het laadvermogen doet met 1.275 kg nauwelijks onder voor die van vergelijkbare, lichte bedrijfswagens met een dieselmotor (1.405 kg). Uniek is dat de Opel Vivaro-e als enige elektrische bedrijfswagen in zijn segment een aanhanger mag trekken. Het maximale geremde trekgewicht bedraagt 1.000 kg.

Keuze uit twee batterijen

Opel levert de Vivaro-e met keuze uit twee lithium-ion batterijpakketten. De basisversie heeft een capaciteit van 50 kWh en een actieradius van 230 kilometer (WLTP*). De versie met een 75 kWh-batterij biedt een actieradius tot zelfs 330 kilometer (WLTP*).

Oplaadtijden

Via een 100 kW DC-laadstation is de 50 kWh-batterij in slechts 30 minuten tot 80% opgeladen. Bij de 75 kWh-batterij duurt dat 45 minuten. De gebruiker kan, afhankelijk van de afstanden die dagelijks worden afgelegd en de beschikbare tijd om de batterij op te laden, kiezen voor de standaard 7,4 kW-lader (1-fase) of de optionele 11 kW lader (3-fase).

In beide gevallen garandeert de geïntegreerde lader een lange levensduur van de batterij waarop sowieso al acht jaar of 160.000 kilometer garantie geldt. Het aanbod van laadkabels en wallboxen is afhankelijk van de energie-infrastructuur van het land waarin de Vivaro-e wordt verkocht. Opel ondersteunt de klant hierin van A tot Z.

DEEL HET