OrangeGas Dual Fuel voor bestelwagens

Tijdens de vakbeurs Transport Compleet in Hardenberg presenteerde OrangeGas een Dual Fuel oplossing voor (Opel) bestelwagens. Onder het motto ”Groengas met de trekkracht van diesel” werd het Dual Fuel Brandstofsysteem neergezet als een nieuwe, breed inzetbare alternatieve brandstoftechniek met verbluffende resultaten. Een kleine nuance is op zijn plaats, want nieuw is het niet, breed inzetbaar is het echter wel degelijk.

De alternatieve brandstoftechniek is mede ontwikkeld door Autobedrijf Postma uit Damwoude en levert naast een forse besparing in de brandstofkosten, een aanzienlijke vermindering van CO2- en roetuitstoot. Gunstig dus voor het milieu én de portemonnee. Het systeem werd getoond in een Opel Vivaro. Het Dual Fuel brandstofsysteem injecteert Groengas (CNG-Compressed Natural Gas) in de motor. Door een krachtige en robuuste computer (ECU) wordt vervolgens de gewenste hoeveelheid diesel verminderd en wordt een optimale mix van diesel, Groengas en zuurstof gerealiseerd met de daarbij horende ideale verbrandingstemperatuur. Het voertuig houdt hetzelfde vermogen als op diesel en dus dezelfde trekkracht, maar vermindert het dieselverbruik met maar liefst 50%, oftewel een verdubbeling van de actieradius. Bovendien levert het Dual Fuel-brandstofsysteem direct een bijdrage aan een schoner milieu door een verlaging van de CO2 uitstoot van 15% en 80% vermindering van de roetuitstoot. Het nieuwe Dual-Fuel brandstofsysteem is toepasbaar op elke bedrijfsauto met een common rail dieselinjectie. Voor het gas wordt een extra tank in- of ondergebouwd.

Met deze oplossing verdubbelt de actieradius op diesel verdubbeld waardoor er minder vaak getankt hoeft te worden. De bespaarde diesel wordt vervangen door Groengas (CNG) en lucht en daarmee verminderen uw brandstofkosten al snel met 3 tot 6 cent per kilometer, aldus Romke Postma, mede-ontwikkelaar van het Dual Fuel brandstofsysteem.

DEEL HET

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten