Paccar in Las Vegas met elektrische en fuel cell trucks

Op de Consumer Electronics beurs CES 2019 in Las Vegas pakte truckfabrikant Daimler flink uit, maar ook het moederbedrijf van DAF, Paccar, liet alternatieven zien van hun merken Kenworth en Peterbilt.

Het gaat om twee volledig elektrische Peterbilts, de 579EV en 220EV. Het derde voertuig is de waterstof aangedreven Kenworth T680; een truck met brandstofcel technologie die samen met Toyota Motor Corporation wordt ontwikkeld.

DAF presenteerde afgelopen najaar al twee volledige elektrische trucks, de DAF LF Electric en DAF CF Electric, en een hybride variant van het laatstgenoemde model: de DAF CF Hybrid.

Europese en Noord-Amerikaanse klanten testen deze elektrische aandrijflijnen nu in de praktijk. De Kenworth T680 met brandstofcel technologie wordt dagelijks ingezet en beproefd door een Amerikaanse klant. Met de DAF trucks zullen in de loop van dit jaar in ons land praktijkproeven beginnen.

De Peterbilt 220EV is een afgeleide van de in Europa bekende DAF LF. Echter is de aandrijflijn vervangen door twee accupakketten waardoor 148 kWh ter beschikking komt. De actieradius bedraagt 160 kilometer bij een GVW van naar wij schatten zo'n 18 ton. Met de elektrisch aangedreven Kenworth wordt proef gereden in het havengebied van Los Angeles. Bekijk ook het filmpje!

 

DEEL HET

Gerelateerde video's

  • Video bij: Paccar in Las Vegas met elektrische en fuel cell trucks