Paccar met hightech naar CES Las Vegas

Paccar, het moederbedrijf van DAF, toont op de CES in Las Vegas een tweetal elektrisch aangedreven trucks, alsmede een Kenworth met Level 4 autonome techniek.  

De trucks, het gaat om de Peterbilt 220e en de Kanworth K270e zijn duidelijk herkenbaar aan de cabine, die van DAF is geleend. De aandrijflijn is niet afkomstig van het Eindhovense VDL, zoals bij de elektrische DAF trucks het geval is, maar van Spicer en Dana, typisch Amerikaanse toeleveranciers uit de truckwereld. Klanten kunne  kiezen uit batterijpakketten die goed zijn voor honderd, dan wel 200 mijl. Met een snellader kan het pakkket in een uur weer worden opgeladen, aldus Paccar. Kenworth verwacht later dit jaar al eerste trucks aan klanten te kunnen leveren. De peterbilt zou dan begin 2021 beschikbaar komen.

Level 4

In Las Vegas toont Paccar ook een Kenworth T680 die is uitgerust met Level 4 autonome techniek. De truck is ontwikkeld in het Innovation van Paccar in Silicon Valley. Naast Paccar, ontwikkelt ook Daimler volop aan deze techniek, evenals start-ups als TuSimple, Tesla en Nikola. Level 4 betekent dat de chauffeur zelf niet meer hoeft te rijden in principe.

DEEL HET