Renault komt volgend jaar met elektrische truck

Renault Trucks, onderdeel van Volvo Group, heeft aangekondigd in 2019 een reeks van elektrische voertuigen te lanceren. In de afgelopen tien jaar heeft Renault Trucks veel praktijkervaring opgedaan door het grondig testen van elektrische trucks in samenspraak met transporteurs. Deze volledig elektrische trucks zijn ontworpen voor gebruik in stadscentra en stedelijk gebied.

Elektromobiliteit is de belangrijkste strategische focus voor Renault Trucks om duurzaamheid binnen stedelijk vervoer te benadrukken. Zero-emissie voertuigen helpen om de luchtkwaliteit te verbeteren, klimaatverandering tegen te gaan en ze dragen ook fundamenteel bij aan het verminderen van geluidsoverlast. Tevens zorgt spreiding van transport door ook ’s avonds en ‘s nacht te bezorgen voor een minder hoge belasting van het wegennet tijdens de spits. Elektrische trucks zullen in de toekomst noodzakelijk zijn voor distributie in stadscentra, aldus Renault.

Getest 

Sinds 2009 investeert Renault Trucks in onderzoek en ontwikkeling naar elektromobiliteit waarbij de nadruk ligt op praktijktesten in nauwe samenwerking met diverse grote klanten zoals Guerlain, Carrefour, Nestlé en de Delancy Group. Het uitvoeren van verschillende testen met volledig elektrische 12 tot 16 ton trucks heeft Renault Trucks belangrijke inzichten en informatie gegeven op het gebied van gebruik, accuradius, accucapaciteit,  oplaadmogelijkheden en specifieke onderhoudsvereisten voor elektrische trucks, aldus het merk in een verklaring.

Maxity Electric

Naast deze experimentele voertuigen is sinds 2010 ook een 4,5-tons elektrische truck op de markt: de Maxity Electric: "Onze commerciële ervaring met de Maxity Electric heeft ons in staat gesteld ons netwerk op volle sterkte te krijgen op het gebied van verkoop, onderhoud en reparatie van elektrische voertuigen." legt Renault uit. "De elektrische voertuigen van tegenwoordig zijn een competitieve oplossing, wat in 2010 nog niet het geval was."
 
In de Renault Trucks-fabriek in Blainville-sur-Orne (Normandië) wordt een speciale assemblagelijn voor de volledig elektrische vrachtwagens geïnstalleerd om aan de toekomstige vraag te kunnen voldoen.

 

DEEL HET