Renault ontwikkelt last mile voertuig

De EZ-FLEX is de nieuwste vinding van Renault, bedoeld om logistieke dienstverleners zo duurzaam mogelijk de laatste mijl of kilometer naar de klant te laten afleggen. Met dit kleine stadsvoertuig wil Renault vooruit lopen op nieuwe vormen van distributie van goederen.  

De EZ-FLEX is niet meer dan 3,86 meter lang en slechts 1,65 meter breed. De hoogte bedraagt 1,88 meter. Het laadvolume bedraagt drie kuub. Aan de achterkant bedraagt de tilhoogte 76 cm. De actieradius bedraagt 150 kilometer en dat is volgens Renault voldoende voor een dag werk. De EX-FLEX is volgebouwd met sensoren die precies bijhouden waar hij zich bevindt, hoe vaak er gestopt wordt, hoe vaak deuren openen en en hoe ver de EZ-FLEX nog kan komen. Er is sprake van een interface die is afgestemd op diensten van de smartphone van de chauffeur.

De komende twee jaar gaat Renault met klanten testrijden met deze EZ-FLEX. Renault wil hiermee inspelen op de vraag van klanten die een steeds hogere leverfrequentie vragen en die te allen tijde de status van de zending willen weten. 

DEEL HET