Renault Trucks E-Tech T voor Van den Bosch

Van den Bosch heeft de Renault E-tech T feestelijk in gebruik genomen. Met het verwelkomen van deze elektrische truck zet de logistiek dienstverlener een volgende stap in het verduurzamen van haar vloot. "Met deze e-truck gaan we een nieuwe fase in op het gebied van duurzame logistiek", aldus CEO Rico Daandels van Van den Bosch.

De Renault E-tech T rijdt op zes batterijen en heeft een actieradius tot maximaal vijfhonderd kilometer. “Dat maakt de e-truck ideaal voor regionale transportactiviteiten. Daarom wordt de truck ingezet voor de verduurzaming van logistieke activiteiten op en rondom het terrein van een productielocatie”, aldus Daandels. 

Koploper in duurzaamheid

Van den Bosch legt de lat hoog op het gebied van duurzaamheid. “Als ‘The Supply Changer in Bulk’ willen we voor duurzame verandering in de sector zorgen”, vervolgt Daandels. “We nemen het voortouw om bulklogistiek samen met onze partners te verduurzamen. Daarbij hebben we de ambitie om in 2030 koploper in onze branche te zijn op het gebied van duurzaamheid.” 

CO2-uitstoot minimaliseren

Van den Bosch stelt de e-truck exclusief beschikbaar voor Mars. Daarmee zetten de partners een volgende stap in hun jarenlange samenwerking, waarin duurzaamheid een steeds grotere rol vervult. “Wij zijn heel blij met deze elektrische truck die gaat rijden bij Van den Bosch. Dit past ook helemaal in de duurzaamheidsambitie van Mars, waarbij wij samen met onze partners willen optrekken”, aldus Bart Hermans, Logistics Manager bij Mars.

Duurzame transitie

Het afgelopen decennium heeft Van den Bosch al een duurzame transitie in gang gezet. Maar liefst negentig procent van de transporten verloopt inmiddels intermodaal (een combinatie van transport per weg, water en/of spoor). Dat zorgt elke dag voor een aanzienlijke CO2-besparing. “Toch schuilt verduurzaming niet alleen in intermodaal transport”, besluit Daandels. “Wegtransport is en blijft onmisbaar. De uitdaging is dan ook om het zo duurzaam mogelijk in te richten.”

DEEL HET