Renault verbetert elektrische Kangoo en Master Z.E.

Renault presenteert tijdens 'Het Salon' in Brussel twee nieuwe elektrische bedrijfsauto's. Zowel de Kangoo Z.E. als de nieuwe Master Z.E. zijn honderd procent elektrisch aangedreven.

De Kangoo Z.E. is volgens Renault al zes jaar de bestverkochte compacte, elektrisch aangedreven bedrijfswagen van Europa, met al meer dan 25.000 verkochte exemplaren sinds de introductie in 2011. De nieuwe Kangoo Z.E. is nu voorzien van een nieuwe batterij en een nieuwe elektromotor. Daarmee biedt hij volgens Renault een actieradius van 270 kilometer (volgens NEDC), ofwel 100 kilometer meer dan voorheen. De nieuwe Kangoo Z.E. wordt in Frankrijk geproduceerd en is vanaf de zomer van 2017 leverbaar in Nederland en de rest van Europa.

De Master Z.E. maakt de techniek en de expertise die Renault opdeed met de Kangoo Z.E. nu beschikbaar in het segment van de grote bedrijfswagens. In dit segment is het aanbod van volledig elektrische voertuigen nog beperkt. Met de Master Z.E. bouwt Renault Pro+ verder op zijn expertise op het gebied van elektrisch aangedreven auto's. De Master Z.E. wordt in Frankrijk geproduceerd, in samenwerking met PVI (Power Vehicle Innovation), een Franse onderneming gespecialiseerd in elektrische mobiliteit. De Master Z.E. verschijnt tegen het einde van 2017 op de Nederlandse markt.

DEEL HET