Rensa rijdt op HVO

Sanitair groothandel Rensa nam onlangs de 50ste Renault-truck in gebruik. Het betreft een Renault Trucks D met 210 pk die rijdt op de biodiesel HVO. Het voertuig wordt ingezet voor het gezamenlijke transport van meerdere technische groothandels uit de Rensa Family; een groep van specialisten in de installatiebranche . Met name de efficiency van de Renault Trucks D en het feit dat de truck rijdt op de duurzame brandstof HVO was voor Rensa reden opnieuw voor Renault Trucks te kiezen.

Al sinds 2018 rijdt een deel van het Rensa wagenpark op biodiesel die wordt gemaakt uit recyclede plantaardige afvaloliën en -vetten. In pure vorm maakt deze emissiearme biobrandstof een CO2-reductie van 89% mogelijk. De oplossing voor Rensa Family Company betreft een mengvorm met 20% biodiesel. Deze B20 heeft een well-to-wheel CO2-reductie van rond de 18%. 

Duurzaamheid voorop

Duurzaamheid is voor de Rensa Family uitermate belangrijk. “Wij streven ernaar om voorloper te zijn in duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen.  We zijn in het bezit van de ‘Lean & Green 3e Star’ en niveau 3-gecertificeerd op de CO2-prestatieladder”, verklaart transportmanager Bob Lammers.  

Rensa Family Company rijdt nu ruim een jaar met meerdere Renault-trucks op HVO. “Onze ervaringen met HVO als brandstof zijn goed. Het heeft een iets hogere kostprijs, maar daar staat een hoger rendement tegenover; bovendien is er minder AdBlue nodig voor een schone verbranding. HVO helpt ons om onze ecologische voetafdruk nog verder te verkleinen”, verklaart Bob Lammers. 

DEEL HET