Retrofit elektrisch pakket voor Palfinger autolaadkraan

Hoeflake Infra Techniek uit Hedel heeft door Wierda Hybrid Technologies in Joure een autolaadkraan laten elektrificeren. De, op een Nooteboom semi-dieplader gemonteerde kraan werd voorzien van een volledig elektrisch-hydraulische aandrijfunit.

Wierda Hybrid Technologies verving de Hatz dieselmotor door een elektrisch-hydraulisch pakket met de zelfde afmetingen. Het resultaat is dat de 50 ton/meter autolaadkraan nu net zo soepel en snel werkt als voorheen, maar dan volledig elektrisch. De capaciteit van de accu's is zodanig dat de machine probleemloos een volle werkdag kan draaien. Opladen kan in 3,5 tot 4 uur.

Het inzet gebied is het havengebied van Rotterdam. De oplegger wordt voornamelijk gebruikt voor het plaatsten van lantaarnpalen. De eerste reactie van de vaste chauffeur/machinist is zeer positief. Hij is enthousiast en hij staat te trappelen om de combinatie te gebruiken. Vooral de enorme geluidsreductie en het uitblijven van uitlaadgassen worden door hem als zeer positief ervaren. Voor meer informatie: Klik hier!

DEEL HET