Rocks-e Kargo: Micro besteller van Opel

Opel start met de verkoop van de Rocks-e Kargo, een micro bestelauto voor de binnenstad. De Kargo is de bestelauto variant van de eerder aangekondigde, elektrische Opel Rocks-e, een heel compacte tweezitter.

De kleine Opel Rocks-e KARGO  biedt circa 260 liter inzetbare laadruimte en 140 kg laadvermogen. Daarmee is deze elektrische micro-bedrijfswagen bedoeld voor bezorgdiensten in binnenstedelijke gebieden.

De nieuwe Opel Rocks-e KARGO is te bestellen voor prijzen vanaf € 7.399,- (exclusief BTW). Hij is ook beschikbaar op basis van operational lease met een maandtarief vanaf € 169,- (via Free2Move Lease, op basis van 60 maanden en 5.000 km per jaar). De Opel Rocks-e KARGO is breed inzetbaar, omdat de elektrische citycar is te berijden door iedereen vanaf 16 jaar met een AM rijbewijs of rijbewijs B.

De passagiersstoel heeft plaats gemaakt voor extra laadruimte. Deze is af te dekken en bereikbaar vanaf de bestuurderspositie en via het rechter portier. Neergeklapt en vergrendeld kan de afdekking maximaal 40 kg dragen en aangezien die voorzien is van een antislip oppervlak kan de afdekking gebruikt worden als ‘bureau’.

De afdekking is ook uitneembaar en achter de bestuurdersstoel op te bergen om grotere en hogere objecten te vervoeren. De laadvloer is aan de rechterzijde in hoogte verstelbaar. Onder het afdekblad is ruimte voor objecten van maximaal 1,20 meter lang.

De elektromotor van de Rocks-e KARGO levert een continuvermogen van 6 kW (8 pk) en een piekvermogen van 9 kW (12 pk) tijdens accelereren. De 5,5 kWh-batterij is in circa 4 uur volledig op te laden via een 220V huishoudelijk stopcontact (1,8 kW laadsnelheid). Een volle batterij biedt volgens Opel een actieradius tot 75 kilometer (WLTP*). De handige, bijbehorende laadkabel van drie meter zit permanent in het voertuig en kan eruit worden getrokken als het stopcontact zich niet direct naast het voertuig bevindt. Een adapter om met een type 2-stekker te laden bij een openbaar AC-laadpunt is optioneel beschikbaar.

DEEL HET