Samenwerkingsovereenkomst DHL en Volvo Trucks

Volvo Trucks en Deutsche Post DHL Group hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om de overgang naar emissievrije voertuigen te versnellen. DHL is van plan in totaal 44 nieuwe elektrische Volvo-trucks in te zetten op routes in Europa. Het bedrijf intensiveert daarmee de transitie naar zwaardere elektrische vrachtwagens.

De getekende intentieverklaring omvat 40 elektrische trucks van het model Volvo FE en Volvo FL, die zullen worden gebruikt voor pakketleveringen in steden, waarbij de specifieke landen en routes nog moeten worden bepaald. Elektrische vrachtwagens voor langere routes maken ook deel uit van de scope en DHL heeft besloten om Volvo-trucks te gaan gebruiken voor regionaal transport, te beginnen met vier Volvo FM Electric-trucks in Groot-Brittannië.

Besparing

De eerste vrachtwagens zijn al besteld, zes door DHL Parcel UK en twee door DHL Freight. Dit zal resulteren in een jaarlijkse besparing van bijna 600 ton CO2 en bijna 225.000 liter diesel voor Deutsche Post DHL Group.  

"We zetten ons in om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van klanten naar groene en duurzame oplossingen en ons lange termijn doel van netto nul emissie in 2050 te bereiken. Als logistiek dienstverlener is verduurzaming van ons wagenpark een belangrijke aanleiding om CO2-uitstoot te beperken. Verschillende van onze divisies zullen profiteren van deze overeenkomst met Volvo Trucks", legt Pablo Ciano uit, Executive Vice President Corporate Development bij Deutsche Post DHL Group.

Intensieve inzet 

Sinds november 2020 wordt in Londen een Volvo FL Electric ingezet voor het leveren van last mile-zendingen aan het winkelgebied West End. Het voertuig was de allereerste volledig elektrische commerciële zwaardere vrachtwagen die werd gebruikt voor stadslogistiek in Groot-Brittannië. En ook in Nederland rijden sinds december 2021 drie Volvo’s FL Electric voor DHL Parcel. Deze voertuigen worden ingezet voor zakelijke klanten van DHL in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.

 

 

DEEL HET