Snellader op de bouwplaats

MDB B.V. zet samen met Vlot Logistics een mobiel snellaad systeem in waarmee op de bouwplaats elektrische voertuigen kunnen worden opgeladen. Met de 300 kW snellader kunnen voertuigen tijdens het lossen worden opgeladen waardoor de actieradius vergroot wordt.

De emissievrije bouwplaats staat hoog op de agenda van bouwers en politiek vanwege klimaatdoelstellingen en de stikstofcrisis. Specialist in zero-emissie bouwlogistiek Vlot Logistics zet samen met TBI-onderneming MDB een mobiel energieopslagsysteem met snellader in om een grote stap te zetten naar de emissievrije bouwplaats. De 300kW snellader wordt gebruikt om elektrische vrachtwagens op te laden terwijl ze op de bouwplaats materialen lossen. De mogelijkheid om hiermee de actieradius van een elektrische vrachtwagen te vergroten draagt bij aan de acceptatie en inzetmogelijkheden van deze schone en innovatieve voertuigen.  

Dubbelfunctie voor mobiel energieopslagsysteem met snellader 

De snellader wordt op locatie in combinatie met een mobiel energieopslagsysteem van Alfen geplaatst. Dit energieopslagsysteem, een container gevuld met 442kWh aan batterijcapaciteit, is een extra power unit die zowel ondersteuning biedt bij het laden van de elektrische vrachtwagen als ook ingezet kan worden voor verdere elektrificatie op de bouwplaats. Denk hierbij aan de vervanging van dieselaggregaten of het opladen van elektrische bouwmachines, zonder geluidsoverlast te veroorzaken in de wijk. De mobiele batterij wordt gevoed door een 63 Ampère aansluiting, iets wat op bouwplaatsen vaak goed voorhanden is, waardoor er geen zware netaansluiting nodig is. Met deze oplossing komt elektrisch bouwtransport weer een stap dichterbij.

DEEL HET