Stellantis komt met elektrische Berlingo, Partner, Combo

De vol-elektrische versie van de koeriersauto van het Stellantis-concern, die we kennen als Citroën Berlingo, Peugeot Partner en Opel Combo, kan per direct besteld worden. Het illustreert de voorsprong van deze merken op het gebied van elektromobiliteit.

Als basis geldt een 50 kWh lithium-ion batterijpakket met 18 modules, laag geplaatst in de bodemsectie van de auto zodat een zo laag mogelijk zwaartepunt ontstaat en de gebruiker niet inlevert op gebruiksgemak. De 50 kWh-batterij levert een actieradius van maximaal 275 kilometer op volgens de WLTP-cyclus (onder voorbehoud van goedkeuring). Het vermogen van de elektromotor bedraagt 136 pk en vanaf het wegrijden bedraagt het koppel 260 Nm.

Er is keuze uit twee lengtevarianten. Beide modellen hebben een maximaal aanhangergewicht tot 750 kg en een laadvermogen tot 800 kg. Het laadvolume komt uit op 4,4 m³ voor de Long-variant en 3,8 m3 voor de Standard-uitvoering, volledig gelijk aan de uitvoeringen met verbrandingsmotor. Alle versies hebben een maximaal laadvermogen van 825 kg en een geremd trekgewicht van 750 kg.

Elektrische aandrijflijn

De elektrische aandrijflijn, die wordt gebouwd op het modulaire EMP2 (Efficient Modular Platform) multi-energy-platform, bestaat uit een elektromotor met een vermogen van 100 kW en een koppel van 260 Nm. Dat is al direct vanuit stilstand beschikbaar voor directe reacties op het stroompedaal, zonder trillingen, geluid, geuren, CO2-emissie of de noodzaak om te schakelen. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 130 km/h en de 0-100-tijd komt uit op slechts 11,2 seconden.

11 kW driefaselader standaard

De thermische controle van de 50 kWh-batterij is gekoppeld aan het warmteoverdrachtscircuit van het interieur. Zo is de batterij volgens Stellantis altijd op de optimale temperatuur, wat zorgt voor snel opladen, een optimale actieradius en een langere levensduur. Stellantis levert standaard een on-board 11 kW driefaselader. De laadaansluiting bevindt zich in het linker achterspatbord. Het opladen van de bestelauto’s kan op diverse manieren: via een regulier stopcontact, via een wallbox of zelfs via een snellader (tot 100 kW). Met een snellader duurt opladen tot 80% van de accucapaciteit slechts 30 minuten. Via een 11 kW wallbox is de batterij volledig opgeladen in 5 uur met de driefase (11 kW) boordlader.

De vanafprijs van de nieuwe Opel is € 27.599,-, die van de Citroën en de Peugeot € 26.090,-.

DEEL HET