Streetscooter komt met waterstofvariant

Streetscooter, het onderdeel van DHL dat elektrisch aangedreven bestelauto's produceert, onthult een nieuwe bestelauto die door waterstof wordt aangedreven, de H2 Panel Van.

Streetscooter koos een Ford Transit als basis voor hun nieuwe project. Uitgerust met de brandstofcel krijgt de Streetscooter een actieradius van 500 kilometer. DHL Express heeft er meteen honderd besteld, waarvan de levering volgend jaar gaat beginnen. Volgens Streetscooter en DHL is dit de eerste bestelauto met een GVW van 4,25 ton, de limiet voor een B-rijbewijs, met een brandstofcel.  Deutsche Post DHl Group wil in 2050 volledig emissie-vrij zijn.

De H2 Panel Van heeft een laadvolume van toen kuub en een laadvermogen van 800 kg. Dit is voor een voertuig met een GVW van 4,25 ton niet veel. Soortgelijke diesels komen aan anderhalve ton laadvermogen.  een verschil met andere bestellers van Streetscooter is dat de H2 Panel Van voorlopig exclusief aan moederbedrijf DHL geleverd gaat worden. Andere, batterij elektrische bestellers worden al wel aan derden verkocht. Autobouwer Ford werkt nadrukkelijk mee aan het waterstofproject van Streetscooter.

DEEL HET