Streetscooter stopt ermee

Streetscooter, het bedrijf van Deutsche Post dat zelf elektrisch aangedreven bestelauto’s bouwt, stopt volledig in de loop van dit jaar. Het afgelopen jaar heeft Streetscooter naar verluidt circa honderd miljoen euro verlies gedraaid.  “Dan is dit de logische consequentie”, zegt topman Frank Appel tegen het Duitse persbureau DPA.

Sinds geruime tijd is de Duitse Post op zoek naar een mogelijke koper. Dit lukte blijkbaar niet, ook niet in China, waar het bedrijf naar verluidt bijna rond was met de Chinese autobouwer Chery. Nieuwe bestellingen worden niet meer genoteerd, mar de uitlevering van eerdere bestellingen zal nog tot in het volgende jaar door lopen. Dit betreft echter alleen nog voertuigen voor de eigen vloot van het postbedrijf, dat nog steeds streeft naar het volledig elektrificeren van de vloot.

Minder winst

Als gevolg hiervan zal de winst van het gehele postbedrijf krimpen en verwacht werd al dat deze winst als gevolg van het Coronavirus verder zou afnemen. Hoe groot het personeelsbestand is van Streetscooter en welke consequenties deze gang van zaken voor hen geeft, wilde Appel nog niet zeggen.

Tien jaar

Streetscooter begon in 2010 elektrisch aangedreven bestelauto’s te bouwen, met de Deutsche Post als klant. De bedoeling was om Streetscooter te verkopen aan een Duitse (bestel)autofabrikant. Toen dit niet lukte, kocht het Duitse postbedrijf Streetscooter zelf. Onduidelijk is nog wat er staat te gebeuren met circa 500 bestelauto’s die zijn ontwikkeld met een brandstofcel en die dus waterstof moeten gaan tanken.

In november vorig jaar werd truckdealer Bluekens nog aangesteld als de officiële importeur van de elektrische bestelauto in ons land.

DEEL HET