SWIM subsidie voor waterstof

De nieuwe SWIM subsidie, oftewel de Subsidieregeling Waterstof in Mobiliteit, heeft als doel om waterstof bereikbaar te maken als alternatief voor duurzaam transport. De subsidiepot is goed gevuld voor bedrijven die in een samenwerkingsverband investeren in waterstof.

De subsidieregeling is ontwikkeld om samenwerkingen te bevorderen op het gebied van waterstof. Zo’n samenwerking, of consortium, moet bestaan uit een exploitant van een waterstof- tankstation en minstens één vervoerder. Tot de doelgroep van SWIM behoren transporteurs en distribiteurs, exploitanten van waterstof tankstations, verladers en vervoerders in het personenvervoer.

De voertuigen die onder de SWIM subsidie vallen zijn zowel N1, N2 en N3 voertuigen. Ook M1, M2 en M3 voertuigen komen in aanmerking. Het gaat daarbij om voertuigen met zowel fuel cell techniek als met een waterstof verbrandingsmotor zoals de hTGX van MAN.

Voor het aanvragen en meer informatie heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een speciale website opgetuigd. Die vindt u hier!

DEEL HET