Tesla kondigt Semi truck aan voor 2e helft 2020

Nu het stof op het podium van de Nikola en Iveco is neergedaald, komt Tesla via een ,mail en een tweet in de publiciteit met hun plannen voor een relatief zware truck, die voorlopig Semi wordt genoemd.

Volgens berichten uit Amerikaanse media ligt Tesla op koers om deze truck in de tweede helft van dit jaar te onthullen. Gedurende het hele afgelopen jaar werd er nauwelijks iets vernomen van de Semi, waar intussen uitgebreid en onder zware omstandigheden mee getest werd. De bedoeling is dat de truck komende zomer in productie gaat en dat een reeks van praktijktesten nog uitgevoerd moet worden. Evenmin is nu bekend waar tesla de Semi wil gaan bouwen.

Opladen

Een ander aspect wat nog aandacht vraagt, is de laadinfrastructuur. Met batterijpakketten die de 800 kWh zullen overschrijden, wordt opladen via een Tesla Supercharger zelfs een hele lange zit. Gewerkt wordt er nu aan een Megacharger met gekoelde kabels en stekkers, die oplaadtijden moet reduceren tot voor transportplanners bruikbare proporties. Toen de Semi voor het eerst werd onthuld, was 400 mijl (540 km) het kenmerk, met een oplaadtijd van een half uur.

DEEL HET