Tesla truck met lading onderweg

De Tesla truck is onderweg. Twee elektrische trucks rijden met trailers geladen met batterijen tussen de fabrieken in Nevada en Californië.

Tesla zei bij het TLN congres afgelopen november in Amsterdam dat Tesla zelf de eerste klant van de nieuwe, zeg maar revolutionaire truck. Op de foto is te zien dat het om twee cabinevarianten gaat. Tesla rijdt tussen de Gigafactory in Nevada, waar de meeste onderdelen gemaakt worden en de assemblagelijn in Californië. Deze faciliteiten liggen 250 mijl (400km) uit elkaar. De Tesla zou een actieradius van 800 km moeten hebben, dus min of meer een ideale testafstand, om verschillende totaalgewichten uit te testen. Telsa merkt op dat het richting Californië voornamelijk afdalen betreft, en richting Nevada moet er flink geklommen worden.

Spanennde tijden dus, in de wetenschap dat tal van vervoerders niet geloven dat wat Tesla gaat doen, überhaupt kan. Truckbouwer Daimler stelde al dat Tesla de natuurwetten tart.  Pikant detail is dat het truck-project van Tesla onder leiding staat van een voormalig hoofdingenieur van Daimler, die bij Freightliner verantwoordelijk was voor de Freightliner Cascadia, de best verkochte zware truck in de VS.   

DEEL HET