Tiengangs automaat voor Ford Transit

Ford is gestart met de productie van een nieuwe tientraps automatische transmissie in de achterwielaangedreven varianten van de Ford Transit. De nieuwe tientrapsautomaat verhoogt het comfort en gebruiksgemak van de Transit en vormt een waardevolle optie voor bestelwagens, noodhulpvoertuigen, campers en de populaire 18-zits Transit Mini-bussen voor personenvervoer, zegt Ford.

De nieuwe transmissie is in eigen beheer ontwikkeld en heeft zich volgens de fabrikant bewezen in de  Ford F-150 pick-up en on de Ford Mustang. De automaat is ontworpen om de brandstofkosten te minimaliseren en maakt gebruik van tien versnellingen om de motor efficiënter te laten werken. De tientrapsautomaat, die beschikbaar is op de achterwielaandreven varianten van de Transit met de nieuwe, 170 pk  2.0-liter EcoBlue HDT-dieselmotor (Heavy Duty Truck), heeft langdurige prestatie- en slijtagetests ondergaan om zijn duurzaamheid tijdens intensief gebruik te garanderen.

De nieuwe transmissie bouwt voort op een groot aantal updates die de Transit in 2019 heeft ondergaan, waaronder efficiëntere en geëlektrificeerde motoren, een hoger laadvermogen en verbeterde connectiviteit. De voorwielaangedreven versies van de Transit blijven onveranderd leverbaar met een zestrapsautomaat.

De Ford Transit met tientrapsautomaat is leverbaar als Chassis-cabine, Gesloten Bestelwagen en Mini-bus, met enkel- of dubbellucht op de achteras en een GVW variërend van 3.500 kg tot 4.600 kg. Het maximum toelaatbare treingewicht van 6.100 kg is volgens Ford geschikt voor gebruikers die zwaar materieel moeten vervoeren. Met de tientrapsautomaat mag de Transit tot 2.800 kg trekken.

De efficiëntie en duurzaamheid van de automaat maken het volgens Ford ook een interessante keuze voor wagenparkbeheerders, waarvoor total cost of ownership, minimale stilstand en voertuigcapaciteit van groot belang is.

DEEL HET