TLN: meer geld nodig voor achterstallig onderhoud aan infrastructuur

Op het ledencongres van Transport en Logistiek Nederland (TLN) had bestuursvoorzitter Elisabeth Post een duidelijke boodschap aan demissionair minister Harbers: er is meer aandacht nodig voor de Nederlandse logistiek.

Voor het eerst in vier jaar hield TLN weer een ledencongres, dat dit keer de naam ‘TLN Inspireert!’ kreeg. Het evenement was er dan ook op gericht om de aanwezige leden te inspireren, onder andere met sessies over uiteenlopende onderwerpen. Uiteraard was er ook genoeg gelegenheid voor de leden om ervaringen uit te wisselen en elkaar vragen te stellen.

Een belangrijke aanwezige op het congres was Mark Harbers, demissionair minister van Infrastructuur en Waterstaat. Niet alleen konden leden direct met Harbers in gesprek, ook ging hij op het podium in gesprek met TLN bestuursvoorzitter Post. Deze legde direct het vuur aan de schenen van de demissionair minister, door aan te geven dat meer geld voor onderhoud aan infrastructuur absoluut noodzakelijk is.

Als voorbeeld noemde Post het recente besluit onderhoud aan de Van Brienenoordbrug uit te stellen tot 2030. TLN heeft al eerder aangegeven dat het hierdoor grote schade aan de Nederlandse transportsector verwacht. Harbers gaf toe dat het hier niet helemaal goed gaat, maar uiteraard kon hij niks beloven. Het feit dat het kabinet demissionair is, helpt hierbij niet mee. Wel gaf Harbers aan dat het belang van de logistiek zwaar weegt en hoog op de agenda moet staan.

DEEL HET