Toyota komt met Fuel Cell bus

Toyota komt volgend jaar onder eigen merk op de markt met een brandstofcel bus. Uitvoerige testen hebben inmiddels geleid tot een order vanuit het openbaar vervoer in Tokyo.

De nieuwe Toyota FC bus is een ontwikkeling die samen met het eigen truckmerk Hino werd uitgevoerd. Toyota komt met deze bussen onder het eigen Toyota label op de markt en naar verwachting zullen er in 2020 meer dan honderd exemplaren rijden in en rond Tokyo. In dat jaar worden daar de Olympische Spelen gehouden en dat is een prachtige gelegenheid om de wereld kennis te laten maken met deze duurzame manier van transport. Wat IOC sponsor Hyundai daar van vindt zal blijken. Dit Koreaanse merk verzorgt namelijk al sinds jaar en dag alle personenvervoer rondom de spelen, maar dit terzijde.

Toyota is overtuigd van de toekomst van de brandstofcel als vervanging van door fossiele brandstoffen aangedreven voertuigen. Met name de batterij capaciteit kreeg veel aandacht van Toyota. de FC bus heeft een output van 9 kW en een elektrische capaciteit van 235 kWh. Daarmee kunnen de brandstofcel bussen volgens Toyota zelfs worden ingezet als energiecentrale bij calamiteiten.

DEEL HET