Toyota kondigt waterstoftruck aan

Toyota heeft op de Los Angeles Motor Show aangekondigd een bedrijfswagen te ontwikkelen die op waterstof rijdt. Deze nieuwe truck valt onder Class 8, wat wil zeggen 15 ton of zwaarder, de zwaarste truck categorie in de VS. Toyota deed de aankondiging daar, omdat zich in Californië al een netwerk van waterstof tankstations bevindt.

Toyota wil in de Californische praktijk uitvinden hoe exploitatiekosten zich ontwikkelen en niet te vergeten meten of de prestaties voldoende zijn voor efficiënt vervoer in de zwaarste vervoersklasse in de VS. Vorige maand nog kondigde Toyota de ontwikkeling aan van waterstofbussen, waarvan er honderd zullen worden ingezet bij de Paralympics in Tokio in 2020.

Het autoconcern is ervan overtuigd dat waterstof het juiste pad is, omdat batterijen zwaar zijn en die het laadvermogen van een vrachtwagen beperken. Toyota gelooft dus niet in elektrisch aangedreven trucks. Waterstof zou hier de oplossing voor zijn. Opvallend is dat Toyota de aankondiging niet doet onder de naam van  truckmerk Hino, dat in de VS in de lichtere klassen een serieus te nemen marktaandeel heeft. 

DEEL HET