Traton met Hino in joint-venture elektrische trucks

Nog maar nauwelijks heeft Traton, het moederbedrijf van o.a. Scania en MAN, het Amerikaanse Navistar overgenomen, of opnieuw wordt er een concullega aan de Traton-merken toegevoegd. Met Hino wil Traton de techniek rond elektrische trucks in een stroomversnelling brengen.

Het gaat hierbij zowel om techniek gebaseerd op accupakketten als op waterstoftechniek, zegt Traton. Zo te lezen gaat de deal vooral via Scania lopen, en dat is geen verrassing. Al eerder werkte Scania met Hino samen, dat was in 2002 en die samenwerking werd op de BedrijfsautoRAI van dat jaar bekend gemaakt. Vanzelfsprekend ging het toen nog zeker niet om elektrische trucks, wel om ervoor te zorgen dat Scania beter toegang zou krijgen tot de Japanse markt.  

Ook in 2018, toen Traton nog niet zo heette, was er alweer sprake van een samenwerking tussen de twee merken. Hoe dan ook, nu wordt er concreet geschakeld op een samenwerking gebaseerd op technologie en wellicht nog het gezamenlijk ontwikkelen van een chassis, dat geschikt is voor brandstofcellen en batterijpakketten. In Södertälje en in Tokio zal de samenwerking gestalte moeten krijgen.

DEEL HET

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten