TRAXX komt met 2 HVO-varianten

Het Nederlandse brandstofmerk TRAXX komt met twee nieuwe brandstoffen op basis van HVO. Verder bevatten alle TRAXX brandstoffen nu een nieuwe reinigende technologie, genaamd CLEAN4FORCE, wat volgens TRAXX leidt tot betere prestaties, minder storingen aan het brandstofsysteem en minder schadelijke emissies. TRAXX speelt hiermee in op de toenemende vraag naar energie-efficiënte en CO2-arme dieselbrandstoffen.

HVO

Nieuw is dat TRAXX haar aanbod uitbreidt met 2 HVO varianten. TRAXX HVO100 is een hernieuwbare synthetische diesel op basis van afval- en reststromen zoals dierlijke vetten. Hierdoor is TRAXX HVO100 een fossielvrije diesel met een CO2-reductie van minimaal 89%. Daarnaast zorgen nieuwe reinigende moleculen voor een betere brandstofinspuiting en de beproefde TRAXX bacteriebestrijder voorkomt verstopte brandstoffilters en potentiële stilstand, zegt het bedrijf. 

TRAXX HVO100 voldoet volgens het bedrijf aan de EN15940 specificatie voor synthetische dieselbrandstof en kan in alle huidige dieselmotoren worden gebruikt, mits goedkeuring van de fabrikant. Onder de naam TRAXX HVOmix is ook een variant beschikbaar die deels uit HVO (tot 25%) en deels uit TRAXX Diesel bestaat. 

Volgens de testgegevens van TRAXX zorgen de reinigende moleculen voor een lager brandstofverbruik (-4%), minder schadelijke emissies (fijnstof -5%, NOx -10%), minder kans op storingen aan injectoren en meer vermogen per liter brandstof (+3%).

Over een prijsverschil met 'gewone' diesel is nog niets bekend.   

DEEL HET